Frakt og levering

Fast fraktpris på kr 79. Alle kjøp over kr 900 leveres fraktfritt innen Norge. (Ordre som sendes til Svalbard og Jan Mayen koster kr 269.) 

Ja, det kan du! Velg alternativet "hente selv" i kassen, og du kan hente bestillingen din på vårt showroom/butikk på Nesbruveien 75, 1394 Nesbru i Asker, hverdager mellom kl 09-15

Når du har fått mail fra oss med sporingsnummer går pakken ut fra oss samme dag, eller neste dag. PostNord bruker 1-2 dager i sentrale strøk (2-5 dager i usentrale strøk).

Ja, alle ordre sendes med sporing gjennom PostNord MyPack Collect. Du kan derfor følge pakken din hele veien fra vårt lager i Asker og hjem til ditt nærmeste hentepunkt.

Du har 14 dager på å hente pakken på ditt hentepunkt. En uavhentet pakke går i retur tilbake til vårt lager. Selvfølgelig skal du få tilbake pengene for varene du har kjøpt, men vi belaster et gebyr på kr 150 som dekker våre kostnader knyttet til frakt og returhåndtering. 

Det kan være flere årsaker til at du ikke har fått pakken din. Dersom du har registrert en feil mailadresse kan det være at du ikke har fått beskjed om hvor pakken din befinner seg. Sjekk derfor om du ser noen mailer fra oss i mailboksen din. Dersom du ikke har fått mail fra oss (sjekk spam filter) ber vi deg kontakte oss så ser vi hva som har skjedd. 

Retur, bytte og reklamasjon

Det er enkelt. Les mere her. Husk det koster ingenting å bytte varer hos oss!

Det er enkelt. Les mere her.

Hvis du mistenker at du har fått en feilvare, ber vi deg vennligst kontakte oss via e-post på hei@julegenserbutikken.no. Skriv "Reklamasjon og ordrenummer" i emnefeltet, og en kort beskrivelse av hva som er feil med varen. Hvis du har mulighet, legg gjerne ved et bilde. Vi forsøker svare deg innen 24 timer!

Bestilling og status

Like etter at betalingen er fullført sender vi deg en ordrebekreftelse. Dersom du ikke har fått denne (husk å sjekk spam filter), ta kontakt med oss. Dersom du har lagt inn en feil mailadresse er det viktig at vi får endret den slik at du får sporingsnummer og meldinger fra PostNord om når pakken din er klar for henting. Vi sender deg selvfølgelig også en ny ordrebekreftelse! 

Dersom du ikke har fått mail med sporingsnummer av oss kan det hende vi rekker å gjøre en endring. Vi kan ikke gi noen garantier, men send oss en melding her, eller ring oss på 22 34 34 34 på hverdager mellom kl 09-15. Dersom har fått en mail fra oss om at pakken din er pakket med et sporingsnummer får vi dessverre ikke endret på bestillingen. Har du spørsmål - ikke nøl med å kontakte oss

Etter du har trykket "Gå til kassen" dukker det opp et felt i høyre kolonne på siden hvor det står "Gavekort eller rabattkode?". Her skriver du inn koden din. Så sant koden din fremdeles er aktiv vil du se at beløpet endrer seg. 

Dersom du ikke har fått melding om at pakken din er pakket med sporingsnummer - send oss en mail så ser vi om vi rekker å slette den i tide. Dette vil naturlig nok ikke koste deg noe. Dersom pakken din allerede er pakken kan vi dessverre ikke avbryte bestillingen og vanlige regler rundt retur, bytte og angrerett gjelder. 

Betaling

Vi tilbyr Kortbetaling, PayPal og Faktura (Klarna). 

Klart du kan! Det vil være gjennom Klarna sin fakturaløsning som du finner i kassen i nettbutikken.

Så snart vi har behandlet din retur får du en mail fra oss. Har du betalt med kort vil pengene være tilbake på kortet ditt i løpet av 10 virkedager. Har du betalt med PayPal vil du ha pengene tilbake på din PayPal konto i løpet av 1-2 dager. 

Andre spørsmål

Vi har et Showroom som er åpent på hverdager mellom kl 10-15 i November og Desember. Hent din bestilling, prøv genserne eller bare ta en titt - åpent alle hverdager fra 09:00 - 15:00 i November og Desember.